You are currently viewing De ce să faci Cursul Autorizat de Cosmetică – Laura Busuioc?

De ce să faci Cursul Autorizat de Cosmetică – Laura Busuioc?

Odată cu atingerea unui nivel profesional ce mi-a adus recunoaștere, am simțit tot mai mult ca este nevoie de claritate și structură în ceea ce privește activitatea de cosmetician pe piața de beauty din România.

Claritate

Am înțeles de-a lungul celor 26 de ani de activitate că tipurile de ten nu sunt clasificate doar în tipologii stabilite pe baza unor indicatori standard, ci sunt mult mai mult de-atât. Între tipurile de ten și condițiile pielii sunt câteva diferențe subtile, însă doar împreună contribuie la diagnosticarea corectă a tipului de ten.

Am înțeles acest lucru atunci când am abordat cosmetica dintr-o perspectivă holistică, devenind foarte clar faptul că orice afecțiune fizică este de fapt o somatizarea unor emoții, traume sau blocaje care se produc în mod repetat în corpul nostru.

Ca o consecință a acestei înțelegeri, tratamentele cosmetice din cabinetul meu au devenit personalizate, în funcție de particularitățile tenului care mi se prezintă și de ceea ce îmi transmite el din interior.

Plecând de la convingerea că sursa sănătății și frumuseții pielii, dar și a problemelor ei este mult mai profundă decât factorii externi, am creat un concept de frumusețe și educație unic în România – 3D Skin By Laura Busuioc.

Structură

Industria de frumusete, în speță cosmetica, este într-o continuă evoluție și odată cu noi descoperiri științifice, a devenit un domeniu extrem de complex, cu o multitudine de aplicații și foarte multă informație la îndemână.

Am simțit că este nevoie de cunoaștere structurată, pentru a evita confuzia ce ar putea să apară ca o consecință a accesului ușor la multă informație din care nu mai știm ce să alegem, dar și pentru a fi mai ușor de înțeles, de reținut și apoi de aplicat în această profesie.

Cursul de Cosmetică Autorizat pe care l-am creat vine să ofere o profesie ce se poate practica imediat după obținerea diplomei de calificare.

Este o meserie ce se potrivește oricărui profil, fie că ești un tânăr la început de drum, sau că lucrezi deja și te gândești la o reconversie profesională, ori că ești cosmetician care a înțeles că educația permanentă este esențială pentru atingerea succesului în acest domeniu.

Dincolo de proceduri și tehnici de desfășurare a tratamentelor, incluse în programa cursului, vei învăța să adaptezi știința și cunoașterea, să te adresezi nevoii unice a pielii care ți se prezintă, într-un mod profesionist, având la îndemână cele mai noi tehnici, practici ultramoderne si proceduri inovative in domeniu.

Atunci când te educi permanent, inclusiv în domeniul tău de activitate, nu există loc pentru plafonare.

Sunt de părere că principalul factor motivant pentru această sete nesfârșită de a excela într-un domeniu este pasiunea.

Este motivul pentru care iubesc să lucrez cu oameni pasionați, dornici să acumuleze cunoștințe ori să le șlefuiască pe cele deja existente, până la excelență și de aceea Cursul Autorizat de Cosmetică nu este un curs obișnuit de cosmetică.

Pe lângă faptul că absolventul acestui curs va putea profesa atât în țară, cât și peste hotare, cursul se desfășoară în așa fel încât să poată fi parcurs cu lejeritate, în  ritmul fiecărui cursant în parte. Fluxul de învățare se stabilește în ritmul cursantului și creâm împreună o relație mentor-discipol, într-un mediu sigur și relaxant, în care poate să pună întrebări fără să se simtă în dificultate.

Cursantul primește partea teoretică în format digital, pentru a putea accesa oricând informațiile puse la dispoziție. Fără o bază solidă de cunoștințe și o înțelegere profundă a principiilor cosmetice, cursantul va fi la final doar o altă persoană care deține diplomă în domeniu, și nu un profesionist.

Partea practică reprezintă o altă particularitate a acestui curs. Fiecare cursant aplică informațiile și cunoștințele primite, într-un cadru informal și profesionist în același timp. Sub atenta mea supraveghere și îndrumare, țin foarte mult ca toți cursanții mei să aibă ocazia de a pune în aplicare teoria pe care o învață, dar și oportunitatea de a învăța experențial, prin practică. De aceea, la Cursul Autorizat de Cosmetică ei exersează și își însușesc proceduri specifice, dar experimentează și abordarea holistică, pe care o îmbrățișez și pe care o aplic în cadrul tratamentelor, și prin care acest curs se diferențiază:

  • echipamentele și tehnicile moderne care vin să completeze rezultatele
  • tehnicile de masaj facial care potențează acțiunea produselor
  • ritualurile de demachiere care asigură o experiență senzorială desăvârșită
  • tips&tricks cu aplicabilitate imediată
  • sfaturile practice pentru un start încrezător

Toată cunoașterea pe care o transmit cu drag mai departe este structurată într-o manieră personală care pune pe primul loc nevoile, dorințele și cerințele studentului.

Modul acesta de abordare permite cursantului să nu se simtă ca într-o sală de curs unde primește informație pe banda rulantă, ci să aibă parte de un întreg context în care focusul este pe stilul său de învățare. Obiectivul este ca, până la finalul cursului, să dobândească încredere în sine și în cunoștințele lui.

Cu acest exemplu de abordare care are în prim-plan procesul de învățare, cursantul va înțelege de ce și cât de important este ca, la rândul său, să stabilească și să mențină acest fel de abordare, axată pe nevoile viitorilor clienți.

Viziunea holistică

Un aspect cu totul special în cadrul Cursului de Cosmetică Autorizat este viziunea holistică pe care eu o aplic în acest domeniu, și pe baza cărei am creat conceptul  3D Skin – gândim frumos – simțim frumos – arătăm frumos.

Convingerea că tenul, la fel ca tonusul și starea generală de sănătate, reflectă stările și emoțiile predominante mă îndrumă să tratez fiecare client în mod unic, în funcție de ceea ce îmi transmite tenul – acesta fiind printre aspectele esențiale pe care le dezvălui și cursanților mei. În plus, este important ca viitorii cosmeticieni să înțeleagă și să respecte limitele clientului și dacă aceștia sunt sau nu dispuși să se lase ghidați, acolo unde este cazul, spre introspecție, spre grija față de propria persoană.

Cabinetele de cosmetică din România ar putea să se alinieze cu succes acestui concept de cosmetică holistică, unde omul vine să își îngrijească pielea, și primește de fapt o experiență completă, care atinge și sufletul. 

Orice cunoaștere își pierde oarecum valoarea dacă nu este transmisă mai departe.

Cursul de Cosmetică Autorizat există pentru a da cunoașterea mai departe unor oameni pasionați și preocupați să transforme binele în excelență în domeniul lor de activitate, precum și celor care simt că este momentul să își urmeze pasiunea: prevenția, îngrijirea sau tratarea tenului.

Cred cu tărie că excelența începe de la a avea cunoștințe solide în domeniu, atât teoretice cât și practice, cu care, aplicându-le într-un mod personalizat, atingem cu siguranță și sufletul.