Complexitatea tehnologiilor de radio frecventa si ultrasunet

Curs de Radio Frecventa si ultrasunet acreditat

Utilizarea radiofrecventei in scopuri estetice a inceput in anul 2000, dupa ce mult timp a fost folosita in medicina, in chirurgie, in special pentru o paleta larga de indicatii.

Radiofrecventa faciala este o metoda non-invaziva si nedureroasa care combate lipsa de elasticitate si fermitate a pielii, determinand contractia fibrelor de colagen existente si declansand procedeul de neocolageneza .

Rdio frecventa corporala, este indicata în combaterea acumulărilor adipoase, inestetismelor cauzate de celulită, stazelor circulatorii și limfatice, pierderii tonifierii cutanate la nivelul brațelor, abdomenului, coapselor și sânilor. Prin radiofrecvență se obține îmbunătățirea structurii țesuturilor alterate de patologii microcirculatorii, în mod deosebit: nodulii fibroși, laxitatea cutanată și consistența țesuturilor.

Tematica de curs: 

1. Notiuni generale si clasificarea RF: monopolara, bipolara, tripolara, multipolatra.

2. Diferente intre Rodio Frecventa Continua si Radio Frecventa Fractionata.

3. Indicatii clinice principale in Radio Frecventa faciala si cea corporala.

4. Prezentarea mai multor branduri folosite in saloane si clinici de infrumusetare.

5. Contraindicatii absolute si relative in tratamentele cu Radio Frecventa.

6. Complicatiile Radio Frecventei.

Ultrasunetul este o undă sonoră pe care urechea umană n-o poate percepe. Undele sonore ale ultrasunetului sunt extrem de înalte, gama de vibraţie/frecvenţă fiind de peste 20.000 vibraţii/minut (Hz). Ultrasunetul este utilizat deja de mai mulţi ani ca un mijloc auxiliar în medicina sportivă, în vederea pătrunderii în piele a gelurilor terapeutice.

Vibraţia ultrasunetelor deschide pielea în faţa celor mai mici substanţe active. Substanţele active sau agenţii chimici din cosmetica generală nu pot pătrunde prin membrana bazală, insa cu ajutorul ultrasunetului, ajung cat mai adanc.

Tematica de curs:

Frecventa, intensitatea, numarul de impulsuri sunt notiuni esentiale despre ultrasunet si obligatorii in performanta operatorului de tehnologie cosmetic

Tematica de curs:

1. Ultrasunetul poate forma diferite curbe de undă. Putem deosebi 3 forme diferite ale curbei de undă: careu/pătrat, sinus abrupt, sinus moale. frecvenţă (Mhz)

2. Energie (Watt/cm²)

3. Modulaţia undei sonore

4. Undă permanentă sau de impuls

5. Tratament static sau dinamic cu ultrasunet

6. Tipul, respectiv densitatea ţesutului

7. Conţinutul de lichide a ţesutului

8. Mediul de transmisie (conţinutul de apă)

Pe parcursul tratării pielii cu ultrasunete se intensifică substanța intracelulară, toxinele fiind astfel eliminate. Toxinele absorb o mare cantitate de lichide din piele, motiv pentru care atunci când respectivele toxine au fost îndepărtate, celula poate prelua şi depozita o cantitate mai mare de lichide, respectiv umiditate. Conţinutul lichid astfel refăcut face posibilă reactivarea pielii. Pielea eliberată de toxine poate absorbi mai uşor substanţele active sau agenţii chimici.

Durata: 2 zile

Cost: 2000 lei

Cursul este sustinut de unul din trainerii nostri – Laura Busuioc, Danila Suta, Eva